Somaliske Gadebørns Forening
Somaliske Gadebørns Forening og lokal forankring og netværk både lokalt og landsdækninger og solidaritet om forbedring af oplysning om vores forening og aktiviteter – Der skete ret meget månedligt i foreningen indtil coronavirus udbrud nationalt.
Vi har derfor haft kigget på bestyrelsesarbejdet. Behovet for at flere medlemmer lærte at bruge hjemmesiden og betjene den for hver aktivitet som de plejer at varetage, kunne give bedre oplysningsarbejde omkring vores foreningen og vores projekter og ikke mindst partnerskaber. Derfor købt undervisning/træning i brug af hjemmeside, vedligeholdelse og betjeningen.
Det er nemmere for os at sprede vores oplysning med gennemsigtighed information gennem vores events, udstillinger, offentlige møder hjemmeside forbilleder, idet alle har adgang til den digitale verden i dag og ser foreningsaktiviteter.
Vores primære målgruppe for vores oplysningsaktiviteter er vores forenings samarbejdspartner inspirerede
SGF indsatse, nye rekruttering medlemmer, andre relevante samarbejdspartnere og til events, udstillinger, offentlige møder andre interesserende organisationer, som arbejder med det samme. Vi vil informere om vores foreningsarbejde, vores samarbejde, være gennemsigtig med både lokalt og landsdækkende og andre forskellige partnere og vores netværk, events, udstillinger, offentlige møder så vi kan få flere til at interessere sig for vores projekt og måske selv starte nye projekter op i Danmark.
Vores hovedmålgruppe gøre vores oplysninger om vores foreningen og SGF projektet mere tilgængelig ved at styrke vores frivillige, bestyrelsesmedlemmer i arbejdet med hjemmesiden.
Mere synlighed og bedre samarbejde, selv om vi har haft et rigtigt godt samarbejde med offentligt, lokalt og andre frivillige forening, og vi vil gerne have, at vores forenings arbejde bliver mere synligt gennem vedligeholdelse og opdatering af vores hjemmeside. Bestyrelsen har haft 4 møder for at forberede arbejdet med hjemmesiden og opdatering heraf.
Der blev valgt 3 bestyrelsesmedlemmer og 3 frivillige medlemmer. Det sidste møde indeholdte en brainstorm omkring udfordringer, behov og forventninger brug af hjemmesiden. Der var en positiv indstilling til arbejdet og forudsætningen for at lære det blev imødekommet gennem tilbagemelding fra kursuslederen.
Vores bestyrelse og frivillige medlemmer mødte op til kursus alle med en computer, hvor de fik en rundvisning i hjemmesiden, og herefter introduktion til hvordan WordPress hjemmeside virker. Vi blev delt op i 3 og 3 hvor vi hver især skulle sammen opdatere nogle tekster, billeder og bagefter slette disse. Herefter kom det svære med at oprette en side, en blog og overskrifter samt ændringer
Til menuer og knapper. Vi har alle gennemført kurset.
Det er 3 bestyrelsesmedlemmer inkl. formanden og 3 frivillige fra medlemmerne i foreningen.
Vi arbejdet med vores lokale partner om deres præsentation i vores hjemmeside og inddraget dem i processen ift. lokale logo og kort om dem, billeder projektet i Aarhus.
Projektet beskrivelsen var en del træningen til brug af hjemmesiden. Vi fik brugt vores mere synligt og rapportering og oplevelse som en opgave der skulle inddrages til upload, side oprettelse og layout til tekst med billede.
Oplysningsaktiviteterne er en styrke til vores foreningsarbejde, skabt forståelse for brugen af vores hjemmeside og givet os muligheden for at selv styre vores hjemmeside så vi bedre kan få oplyst vores projekter især samarbejdspartner og projekterne og samarbejde med samarbejdspartnere med lokale aktører og vi har involveret vores medlemmer i deling af information.
Vi skal engagerer for medlemmer, bestyrelse og andre frivillige til at arbejde med forskellige opgaver som kunne styrke tilgængeligheden og foreningsarbejdet.
Anden projektet
Projektets formål Vi at bruge stærkere fundament for beskyttelse af børn og unge og skabe gode fællesskabet, utrygge miljøer eller underlægges negative forbilleder som ifører til kriminalitet.
Fællesskab er en vigtigt del af børn og unges hverdag, og under corona-nedlukningen er de blevet endnu vigtigere.
For nogle børn og unge har digitale fællesskaber lige så stor positive værdi som de fysiske. Samtidige mener vi at der mangler en dybere dialog om, skal beskyttelse mod på nettet. I vores fællesskab og partnerskab har vi i mange år erfaringer med rådgivet børn og unge fagligt professioner roller og forældre samarbejder.
Vi har planlangt, at bruge midlerne til initiativer, der støtter op om den gode velkomst, ansættelse af aktører og materialer samt omkostninger forbundet med at rykke indendørs og udendørs aktiviteter.
Desuden uddannelse og afprøvning af nye aktiviteter og forplejning. Hovedformålet er, at børn og unge kommer tilbage til fællesskabet og et normalt liv. Initiativet udspringer af den nationale handlingsplan om forebyggelse af bander og kriminalitet.
Nedlukningen under corona har stillet skarp på af nogle de udfordringer, vi står overfor, når vi har fællesskabet vores børn og unge den bedste måde på. De udfordringer havde vi også før og de vil forsætte fællesskabet og kommer tilbage til normalt liv.